У Дніпрі старий корпус лікарні перетворився на сучасний хоспіс

У Дніпрі старий корпус лікарні перетворився на сучасний хоспіс
67013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Будівельні роботи завершені, загальна готовність — 95%. Медзаклад розрахований на 46 пацієнтів, повідомляють у пресслужбі Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Функціональний хоспіс, відбудований на базі старого корпусу міської лікарні № 15, невдовзі прийматиме перших пацієнтів. Після відкриття невиліковно хворі пацієнти перебуватимуть у зручних та просторих палатах, обладнаних кнопками виклику медичного персоналу. Санвузли побудовані з урахуванням потреб важкохворих, аби приймати душ могли люди на інвалідних візках.

Якість життя пацієнтів забезпечуватимуть кваліфіковані фахівці, які наразі проходять навчання, як надавати паліативну допомогу.

«Медзаклад матиме кабінети психолога та психотерапевта, функціональної діагностики та корекції больового синдрому, цифровий рентгенкабінет, кімнату для волонтерів та родичів і навіть невелику капличку, — повідомляють у ДніпроОДА. — На базі хоспісу працюватиме бригада, яка виїжджатиме до найбільш «важких» пацієнтів додому. Якщо цілодобове перебування в лікарні не потрібне — можна буде звернутися до денного стаціонару».

Медзаклад розрахований на 46 пацієнтів.

Теги: хоспіс, Дніпро,паліативна допомога,старий корпус,лікарня
Мої відео