Щеплення від коронавірусу не мають побічних ефектів, які могли б нести серйозну загрозу здоров'ю людини

Щеплення від коронавірусу не мають побічних ефектів, які могли б нести серйозну загрозу здоров'ю людини
41185 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вакцина від COVID-19, яку схвалять уряди країн і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), не представлятиме більшу небезпеку, ніж будь-яка інша вже існуюча вакцина. Про це на віртуальній прес-конференції заявив заступник голови Панамериканської організації охорони здоров'я Жарбас Барбоса.


Він підкреслив, що, згідно з правил, будь-яка нова вакцина повинна пройти всі три стадії клінічних випробувань, а їх результати обов’язково мають бути оприлюднені.
Команда експертів ВООЗ з попередньої кваліфікації вакцин буде оцінювати якість усіх препаратів, які будуть закуповувати за допомогою “Альянс COVAX” - програми міжнародного співробітництва з виробництва вакцин від COVID-19.
«Також дуже важливо створити систему моніторингу в період масової вакцинації, коли нова вакцина вже з'явиться на ринку. Підготовка до імунізації проходить в тісній співпраці з країнами », - сказав Барбоса. Він зазначив, що моніторинг результатів масової вакцинації у ВООЗ умовно називають «четвертою стадією» клінічних випробувань.
Ще він повідомив, що третя стадія випробувань вакцини від коронавірусу повинна відбутися в період листопаду 2020 року та початку 2021 року. А на ринку можна чекати появу препаратів вже у першій половині 2021 року. За його словами, поки складно визначити точний місяць, у якому почнеться масова імунізація населення.

Мої відео