Інтернет-магазин з наркотиками в Дніпрі: деталі

Інтернет-магазин з наркотиками в Дніпрі: деталі
83605 ПЕРЕГЛЯДІВ

33-річний місцевий житель міста Дніпра та ще двоє співучасників заснували онлайн – магазин, в якому продавали та поширювали наркотичні та психотропні речовини.

Через месенджер Telegram вони зв’язувалися та вказували місця нишпорок (це може бути як листування, так і спеціально створений бот) різних речовин:

·       Марихуана («коноплі», «шишки», «ґандж», «план»)

·       «Альфа PVP» (відомі ще як «солі»)

·       Мефедрон (синтетичний лікарський та наркотичний засіб)

·       Таблетки екстазі

Серед знайдених товарів були ще низка інших речовин, але вищевказані пункти були знайдені у великому об’ємі, вартість яких складала більш як 100 тисяч гривень, а також в арсеналі таких продавців знайшли декілька банківських карток та сім-карт для зв’язку з клієнтами. Знайдений також особистий транспортний засіб, на якому відбувались передачі та приймання товару.

Організатором був житель, раніше судимий за подібні інциденти. Менеджером та «кухарем», який займався пакуванням та фасуванням речовин, став 30-річний громадянин міста Дніпра, залучивши до злочину 50-річну мати, яка рахувала гроші та слідкувала за транзакціями рахунків на електронний гаманець (зазвичай в такому діянні використовують гаманець WebMoney та Qiwi, після цього гроші переказували на особисті рахунки – «найбезпечніші» афери для торговців небезпечними речовинами). Організатор організував магазини в декількох містах області, а також частково сам брати участь в організації нишпорок або по іншому «закладки», завозячи товар до спеціально орендованого гаража.

Всі учасники були затримані та будуть судитися за статтею 307 частини 2(зберігання та розповсюдження наркотичних речовин), на зараз їх лише підозрюють в злодіянні. Надалі термін волі усіх трьох осіб може становити 10 років з повною конфіскацією власного майна та усіх речовин.

Інформація щодо діяльності групування надійшла ще восени у відділ по боротьбі з наркотиками Дніпропетровської області. 

Мої відео