Як у Нацпарку “Прип’ять-Стохід” живеться європейським та американським норкам

Як у Нацпарку “Прип’ять-Стохід” живеться європейським та американським норкам
48982 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Нацпарку «Прип'ять-Стохід» розповіли, як ведеться на Волині європейським та американським норкам.

Між собою тваринки відрізняються фенотипічно та генотипічно, тобто мають різний набір хромосом. Саме тому вони не схрещуються в природі.


Щодо американської норки (Neovison vison), то це хижак із родини куницевих. Один з найцінніших промислових звірів, об’єкт кліткового розведення. Ця тварина являється адвентивним видом, завезена в Україну у 1964 році із США. Основна популяція цього виду сформувалася в Україні завдяки численним випадкам втеч тварин зі звірогосподарств, в яких їх розводили заради хутра. Тепер це один з відносно найчисельніших видів «тхорів» в Україні.


Вони дуже відрізняються від європейських норок, тому не народжують потомство.


Норка європейська (Mustela lutreola) — дрібний хижий ссавець роду мустела (Mustela) родини «куницеві» (Mustelidae). Знаходиться під загрозою знищення занесена до ІІ видання Червоної книги України, Червоного списку МСОП та до Бернської конвенції. Потребує охорони та збереження!
У природі норки ведуть в основному нічний спосіб життя, але можна побачити і у світловий день. Полюють на жаб, дрібних гризунів, ящірок і рибу. Добре плавають і пірнають. Лігво облаштовують біля води, у норі або в іншому укритті. Народжують до 17 маленьких (вагою 5–7 грам) голих і сліпих малят, які в перші місяці життя живуть тільки за рахунок материнського тепла. Взимку часто пересувається по пустотам у льоді котрі утворюються між льодом і водою, що відійшла від берега.

Мої відео