Друга бронзова скульптура у рамках “Відчуй Дніпро” побачила світ

Друга бронзова скульптура у рамках “Відчуй Дніпро” побачила світ
124754 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпрі наразі працює проєкт “Відчуй Дніпро”. В його рамках планують встановити 8 скульптур з видатними особистостями чи подіями, які пов’язані з містом та областю. Героєм цієї скульптури став Гурген Карапетян. Він відомий диригент, який провів своє життя в Дніпрі, де продовжує жити його родина.

Місце перебування скульптури – вулиця біля Дніпропетровської філармонії ім. Л. Когана. Це символічне місце, адже саме в ньому відомий музикант працював з 1967 року.

Сам скульптор вважає, що це творіння повністю розкриває цінність того, що зробив Гурген Карапетян: “Руки – це символ усього. Усе, що нас оточує, що відбувається у житті – це справа чиїхось рук. Що вже й казати про руки диригента, який керує цілим оркестром, тож ідея виникла миттєво”. Ідея миттєва, а значення її неоціненне. Особливо важлива вона для тих, хто буде жити після нас.

Сьогодні на відкритті був присутнім, онук відомого диригента. Він виразив своє захоплення тим, що створили власники проєкту. Його бере гордість за дідуся: “Мені було всього п’ять років, коли дідусь пішов з життя. Проте навіть у такому малому віці я відчував, яка це велика людина була! Пам’ять про дідуся передається у нашій родині. А завдяки такій ініціативі цю пам’ять з нами можуть розділити мешканці Дніпра та його гості”.

Так, пам’ятати минуле важливо! Проте цінувати його ще необхідніше. Тож чудово те, що ми можемо показати тих, ким пишаємось. Власники проєкту “Відчуй Дніпро” запрошують вас подивитись на їхню роботу, коли всі 8 скульптур будуть готові до показу.

Мої відео