Платникам податків дадуть більше часу для збору даних!

Платникам податків дадуть більше часу для збору даних!
97618 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні президентом України був підписаний законопроєкт про зменшення тиску на платників податків, перед якими стоять виклики пов’язані з нарахуванням та сплатою податків на тлі коронакризи. Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ.

Через складну ситуацію, яка наразі стосується не лише України, а й всього світу, ВР разом із президентом вирішили, що варто надати більше часу для збору даних всім платникам податків. Через те, що не всі службі працюють у нормальному режимі, також введені карантинні обмеження, всі просто не можуть розв’язати свої проблеми. Бізнес отримав складні виклики, тож тепер йому залишається лише сподіватись на те, що він все встигне та ситуація з пандемією стане кращою.

Пояснювальна записка до законопроєкту підкреслює, що “У зв’язку з теперішньою ситуацією виникла необхідність відтермінування окремих положень Закону № 466-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві“, визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній, уточнення "ділової мети“, надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об’єктів оподаткування, зменшення розміру штрафів за окремі незначні податкові правопорушення та інші пропозиції”.

Тож тепер служби не будуть так прискіпливо ставитись до всього, що стосується документів платників податків. Ніхто не скасовував плати та необхідності збору декларацій, проте якщо вони не встигнуть цього зробити вчасно, то їм просто нададуть більше часу для цього, і вони зможуть зробити це протягом додаткового часу.

Мої відео