Тарифи на газ знов виросли? Аналітики розповіли українцям, як розв’язати цю проблему

Тарифи на газ знов виросли? Аналітики розповіли українцям, як розв’язати цю проблему
123762 ПЕРЕГЛЯДІВ

Почали приходити платівки за комунальні послуги, й ви просто не знаєте, що тепер робити. Ціни здаються надто високими, при тому, що влітку, коли не було опалення платіжні квитанції були зовсім маленькі? Насправді це закономірність, яку спостерігають в усіх країнах світу. Саме тому багато європейців вже давно знайшли вихід з цієї ситуації.

Аналітики провели розрахунки та прийшли до висновків, що найдешевшим газ був саме в червні 2020 року. Це пов’язано із тим, що в цей час попит на газ досить невисокий. А як нема попиту, то й ціни ніхто не підіймає. З початком холодів постачальники газу кожного року починають підіймати ціни на газ. Наприклад, ще в вересні газ на ринку коштував 4,52 гривні за 1 куб. А зараз він коштує 7,57 гривень.

Тож як вийти з цієї ситуації, аби залишитись в плюсі і при цьому без великих труднощів? Аналітики розповіли, що в Німеччині, як і в більшості країн ЄС, давно існує така річ, як закупівля газу влітку. Коли газ має найменшу вартість, люди закуповують його на весь рік, беручи кредит. Таким чином, вони купують газ для себе по 4,52, а не по 7,57 і виплачують кредит.

Експерти вважають, що це найкращий спосіб економії для населення. Вони радять українцям навчатись таким речам у європейців. Адже людина завжди шукає, як зробити побут для себе зручнішим та вигіднішим. З першого січня 2021 року вже розпочали діяти нові тарифи на газ. Їх затвердила Нацкомісія з регулювання в енергетики та компослуг ще в грудні минулого року.

Цього року тарифи на газ стали набагато вищим. Наразі це обумовлено двома причинами. По-перше, в Європі цього року досить холодно. А по-друге, відбулось скорочення транзиту російського газу через Україну. Тож, як влітку зміниться картина газу на ринку, поки невідомо. Та будемо сподіватись, що ціни знов впадуть, і ми зможемо використати новий спосіб закупівлі газу.

Мої відео