Не встигли піти, як вже повертаються: МОН повернуло червоні дипломи для студентів

Не встигли піти, як вже повертаються: МОН повернуло червоні дипломи для студентів
100640 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно заявляли про те, що МОН України скасувало червоні дипломи. Тепер по завершенню університету всі випускники повинні будуть отримувати однакові дипломи, не зважаючи на те, як вони навчались. Звісно, для тих, хто отримував гарні оцінки протягом всього семестру це стало справжнім покаранням. Але сьогодні влада розповіла, що наразі тільки опрацьовують наказ №1571 "Про затвердження форм документів про вищу освіту (науковий ступінь) і додатки до них, зразка академічної довідки".

Перш ніж червоні дипломи припинять мати свою вагу МОН України має розв'язати всі питання із Міністерством юстиції. Документ набере чинність лише після того, як будуть налагоджені всі зв’язки Міністерств. Коли питань більше не залишиться, всю інформацію можна буде побачити на офіційному сайті “Вісника України”, який співпрацює з Міністерством юстиції. А поки цих документів ще немає, в нас продовжує діяти стара система видачі дипломів.

Всі дані про досягнення випускників можна буде побачити у шостому розділі додатку до диплома. А поки триває урегулювання цього питання, МОН нагадало українцям, що наразі функціонує 5 типів дипломів про вищу освіту: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії/мистецтва, доктор наук. Їх отримують після завершення певного ступеня освіти та написання робіт для захисту.

Тож поки Міністерства розв’язують всі питання щодо відзнак, студенти продовжують навчання. Дехто ще й досі на канікулах, вивчаючи матеріали на наступний семестр, а дехто вже на парах. Хоча й дистанційно, та все ж таки з задоволенням. А ми продовжуємо слідкувати, які ще зміни влада підготувала цього року для шкіл та університетів. Нагадуємо, що реформа освіти все ще триває, і ми чекаємо, який відбиток це накладе на старші класи.

Мої відео