На “Укрпошті” з’явиться можливість онлайн-оформлення попередніх даних на митниці

На “Укрпошті” з’явиться можливість онлайн-оформлення попередніх даних на митниці
108970 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 лютого цього року “Укрпошта” приєднається до міжнародних поштових операторів. У зв’язку із цим тепер вони будуть зобов’язані обмінюватися попередніми електронними даними про користувачів, які хочуть відправити щось за кордон. Як повідомляють співробітники “Укрпошти” в офіційному листі: “Для цього клієнти пошти мають оформляти митні декларації онлайн в особистому кабінеті користувача, мобільному застосунку або системі АРІ”.

Вона поширюється на всі типи відправлень. Від бандеролей до мішків “М”. Крім того, необхідно буде кожного разу вказувати оголошену цінність. Наразі до групи таких відправлень не належать EMS, проте вже з березня вони так само поповнять список таких відправлень.

В повідомленні від “Укрпошти” вказано наступне: “Користувачам, які прийдуть до відділення з паперовими деклараціями, буде запропонована додаткова послуга з передруковування даних з таких декларацій. Вартість додаватиметься до вартості тарифу відправлення”.

Проте варто пам’ятати й те, що з 1 лютого закордонні митниці в першу чергу оброблятимуть ті товари, які будуть підкріплені декларацією. Ві інші будуть перевіряти та приймати у другу чергу. Пошта України докладатиме максимум зусиль для того, аби надсилання з України обробляли першу чергу, проте це буде можливо лише за умов, якщо всі будуть мати декларації.

Наголошують також і на тому, що багато закордонних поштових операторів майже повністю перейшли на електронну систему контролю, що також сильно ускладнює переналаштування приймання та відправлення листів. Ті відправлення, які будуть відправляти без електронної інформації будуть розглядати у другу чергу, та, крім того, їх можуть взагалі не прийняти, якщо так вирішить поштове відділення іншої країни.

Мої відео