Олексій Навальний-російський опозиціонер з українським походженням

 Олексій Навальний-російський опозиціонер з українським походженням
11158 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нерозважальний фільм " Палац для Путіна" Олексія Навального набрав рекордну кількість переглядів. На сьогодні це понад 100 мільйонів переглядів.
19 січня на YouTube Фонд боротьби з корупцією оприлюднив розслідування про розкішний палац, який, за словами Олексія Навального, належить президенту Росії Володимиру Путіну. У фільмі, який триває близько двох годин, а саме 1 годину 52 хвилини, мовиться про найбільший приватний будинок в Росії. Як стверджує російський опозиціонер Олексій Навальний, палац Путіна утримується за кошти людей з його оточення. За даними YouTube, фільм-розслідування користувачі соціальної мережі до кінця не дивляться. Середня тривалість перегляду сягає 18 хвилин. Найбільше переглядів спостерігається в Росії, друге місце займає Україна. Додамо, що сам Володимир Путін зазначив, що фільм цілком не бачив, але уривки відео, які йому надали його помічники, дивився. Він заявив, що деякі люди в матеріалі йому відомі, хтось знайомий, а когось взагалі не знає.
Також у 2017 році Олексій Навальний опублікував документальний фільм " Він вам не Дімон", який наразі займає друге місце за кількістю переглядів у YouTube. Фільм-розслідування, в якому оповідачем виступив Олексій Навальний, показує корупційні схеми на той час прем'єр-міністра РФ Дмитра Мєдвєдєва. У відео йдеться про ймовірне нерухоме майно Мєдвєдєва, яке придбане за кредити державних банків. Після публікації цих матеріалів почалися масові протести в різних місцях Росії. Арештували понад тисячу демонстрантів, зокрема й Олексія Навального. Після 15 діб арешту, російського опозиціонера звільнили.
Олексій Навальний — російський опозиціонер, належить до Фонду боротьби з корупцією. За його твердженням, здебільшого є українцем, адже батько з села Залісся, що на Київщині. За освітою — юрист. Після анексії Криму Росією, виступив на підтримку України. Хоча вважає, що Крим є частиною Росії та найближчим часом до складу України не повернеться.
У 2008 році Олексій Навальний здобув свою популярність через блог в YouTube. Тут він розповідав про випадки зловживання службовим місцем та державних компаній країни. Внаслідок розслідування Навального, почали відбуватися відставки в країні, а його красномовство та іронія щодо Путіна та його оточення забезпечила Олексію Навальному підтримку зі сторони російських людей.
Вперше російського опозиціонера заарештували у 2011 році на 15 діб. Причиною арешту стали протести перед Державною Думою у Москві. Протестний рух зі сторони Навального розпочався внаслідок фальсифікації голосів на парламентських виборах.
У 2013 році Олексія Навального звинувачують у розкраданні майна компанії " Кировлес " та засуджують до п'яти років. Однак, за рішенням Верховного суду, його звільняють вже наступного дня. Цього ж року Олексій Навальний бере участь у виборах в мери Москви, попри постійні ув'язнення. За рішення голосування, Навальний посідає друге місце. Це надає йому ще більшого опозиційного руху.
У 2014 році Олексію Навальному та його брату Олегу висувають підозру у шахрайстві за справою Yves Rocher. Олексія засуджують до 3,5 років умовного ув'язнення з випробувальним терміном у 5 років, який у 2017 році продовжують до 2020.
Потім у 2016 році Олексій Навальний повідомляє, що балотуватиметься на президентських виборах 2018 року. Проте, політичні звинувачення в корупції не дають можливості Навальному продовжити свою виборчу кампанію.
У квітні 2017 року російського опозиціонера облили зеленкою. Це стало причиною пошкодження роговиці ока Навального. Внаслідок умовного ув'язнення, Олексій Навальний не міг виїхати за кордон на лікування. Однак після втручання голови Ради з прав людини в Росії, йому надають можливість поїхати лікуватися в Іспанію.
У 2018 році Навального арештовують знову на 30 діб, потім він опиняється за ґратами у вересні цього ж року. А у 2019 році ЄСПЛ звинуватив Росію у порушенні прав Навального, коли той протягом всього 2014 року знаходився під домашнім арештом.
У 2019 році Олексія Навального знову кидають за ґрати та звинувачують у порушенні російських законів щодо масових зібрань. Водночас опозиціонер закидає звинувачення російській владі в отруєнні його алергенною речовиною під час перебування у в'язниці.
У грудні 2019 року були проведені обшуки штаб-квартири Фонду боротьби з корупцією. За словами співробітників, влада хотіла вилучити їхнє технічне обладнання.
У 2020 році стало відомо про заморожені активи родини Навального.
20 серпня 2020 року повідомили, що Олексію Навальному стало погано, як тільки він випив чаю в аеропорту. Опозиціонера було доставлено в лікарню в Омську. Вже тут Навальний впав в кому і весь час перебував під апаратом штучного дихання. Однодумці Олексія вважають, що його було отруєно.

22 серпня 2020 року опозиціонера було доставлено в клініку Charite. Експерти в цей час провели токсикологічний аналіз та визначити, що в організмі Навального присутня отрута "Новачок". Російська влада відкидає звинувачення щодо замаху на життя російського опозиціонера.
З лікарні російського опозиціонера виписали у вересні 2020 року. Протягом декількох місяців той перебував на реабілітації в Німеччині. До Москви Навальний повернувся 17 січня 2020 року. Проте, вже в аеропорту "Шереметьєво" його затримали та оголосили про реальне, а не умовне, покарання щодо справи Yves Rocher.
Наразі по всій території Росії відбуваються мітинги на підтримку засудженого Олексія Навального. Протестувальники виходять на акції із гаслами " Путін злодій". За останніми даними відомо, що арештовано вже близько двох тисяч людей. 23 січня дружину Навального Юлію затримали силовики. 2 лютого 2021 року в Московському міському суді винесли вирок Олексію Навальному — позбавлення волі на три з половиною років.

Мої відео