Як планують змінити дитячу лікарню для того, щоб діти перестали боятись лікарів?

Як планують змінити дитячу лікарню для того, щоб діти перестали боятись лікарів?
8339 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дитячу лікарню № 5, яка знаходиться в Дніпрі продовжують реконструювати. Вони прагнуть зробити всі сім поверхів такими, щоб діти не боялися стін семиповерхового титану. Вони створили вже майже готовий фасад, який тепер виглядає набагато сучаснішим. Також реконструкція продовжується і з середини. Все це оплачують з обласного бюджету міста. Тож Валентин Резніченко вирішив прокоментувати ситуацію, яка наразі склалась із дитячою лікарнею.

За словами голови Дніпровської ОДА: “Зазвичай малеча боїться лікарень. Змінюємо це. Оновлюємо дитячі медзаклади. В дизайні використовуємо яскраві кольори. Наносимо на стіни героїв мультиків. Виходить такий собі дитсадок, в якому цікаво”.

Діти – це в першу чергу дослідники, тож аби їм не було так страшно, необхідно щоб вони мали змогу відволіктись на щось цікаве. Тож дизайнери використовують дитячий інтерес до пізнання для оформлення всієї будівлі. Крім того, гарною новиною стало також і те, що діти тепер матимуть змогу жити в палаті або самі, або лише з одним сусідом.

Наталія Фоменкова, головний лікар цієї лікарні, зауважила: «Дитяча лікарня має бути веселою, доброю, відкритою до малечі. Створюємо саме такий заклад».

Після того, як всю реконструкцію буде завершено, в одному з відділень розпочне функціонувати реабілітаційне відділення. В ньому планують відкрити зали ЛФК, сенсорні кімнати. Гарна новина ще й в тому, що скоро там знову розпочне функціонувати басейн. Також для лабораторії тепер виділили не одне маленьке місце, а ціле відділення, де дітки спокійно здаватимуть аналізи.

Роман Іванов підкреслив, що: «Приміщення в лікарні розширили. Стіни звели на місці колишніх балконів. Всередині вже нові комунікації. Система водопостачання, опалення. Нині замінюємо електрику».

Крім того, тепер заклад оснастили великим підіймачем, що значно спростить життя людям з інвалідністю. Галина Скороход підкреслила: «Дуже чекаємо на відкриття після ремонту. Будуть кращі умови для наших дітей, їх реабілітації».

За даними від лікарів, після відкриття оновленого медичного закладу, вони зможуть використовувати кабінети телемедицини та консультувати пацієнтів з району. Для них важливо наразі зберегти атмосферу довіри між лікарями та пацієнтами, яка існувала раніше. Та при цьому зробити її набагато кращою.

Сучасне обладнання, яке придбали за програмою Президента України, допоможе лікарям не лише покращити, а й пришвидшити роботу. Адже в медицині на рахунку кожна хвилина. І чим раніше лікарі зможуть діагностувати вашу хворобу, тим раніше ви почнете почувати себе набагато краще. Тож з можливість швидше проводити тести лікарня №5 скоро стане найкращою в місті, переконані працівники медзакладу. А поки вони радіють оновленню, та намагаються створити максимально зручну атмосферу, як для дітей з інвалідністю, так і для тих, хто просто боїться лікарів, держава продовжує закупляти нове обладнання та привносити його до лікарень.

Мої відео