Лептоспіроз: як він потрапив до одного з господарств Новомосковщини?

Лептоспіроз: як він потрапив до одного з господарств Новомосковщини?
9261 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про те, що в одному з господарств Новомосковщини, в селі Орлівщина було виявлено факт спалаху захворювань на лептоспіроз. Постраждали коні, які скоріше за все підхопили цю хворобу від гризунів. В господарстві Лисак А. О. наразі оголосили карантинні обмеження. Адже коні наразі хворіють двома типами вірусу. Один вбиває тварин, інший здатен завдати великої шкоди здоров'ю людей.

Державна комісія з протиепізоотичної направленості допомагає власникам угіддя подолати наслідки спалаху епідемії. Також вони намагаються зробити все для того, аби уникнути розповсюдження цієї хвороби по Дніпровщині.

Нагадуємо, що лептоспіроз є однією із найрозповсюдженіших природно-вогнищевих хвороб. Вона є небезпечною як для людей, так і для тварин. Найчастіше переносять цю хворобу гризуни. Що ж стосується місць, де найчастіше отримують ураження, то найбільш небезпечними є болота, приозерні зарості та заплави річок. Людина може заразитись від свійських тварин, які можуть підхопити хворобу від диких. За словами комісії, найнебезпечнішими носіями лептоспірозу є гризуни та собаки. Тож вони застерігають населення та просять бути якомога обережнішими.

Мої відео