Рідкісна тварина: в Дніпрі оселилась незвичайна сова!

Рідкісна тварина: в Дніпрі оселилась незвичайна сова!
8954 ПЕРЕГЛЯДІВ

Віктор Севидов зробив фото рідкісної тварини, яка оселилась в Кривому Розі. Вухаста сова є справжньою полювальницею, проте її рідко можна зустріти в нашій місцевості. Існують вони ще зі стародавніх часів. В Кайнозойську еру їх часто можна було зустріти в лісах Америки. А її особливості вже зазначені в назві самого виду.

Зовнішністю вони сильно вирізняються серед інших. Ці тварини мають круглу голову та виразні вуха, які вкриті пір’ям, зібраним в пучки. Ці пучки носять бурий або помаранчевий колір. Зазвичай такий самий колір мають і очі, проте інколи можна зустріти таку тварину із жовтими очима. Обличчя в неї, ніби палітра контрастів. З одного боку воно вкрите темним, а з іншого світлим пір’ям. Буро-рудий тулуб виділяє її серед інших видів, проте робить непомітним для всіх інших. Через те, що вони досить часто полюють, тварини мають гострий дзьоб та довгий хвіст. За своїми розмірами птаха є середньою. Вона не найбільша, проте й не найменша представниця свого виду. Довжина її тіла варіюється від 30 до 40 сантиметрів, а вага може досягати 2,5 кілограма. Що ж стосується розподілу за статевими ознаками, то відрізнити їх майже неможливо.

Всіх вразило те, що цей хижак оселився в Україні. Найчастіше її можна зустріти в Євразії, Скандинавії та Фінляндії, зустрічається в Палестині та Ірані. Вони не переносять шуму, тож їх часто можна зустріти на сході Тибету і в горах Нанипаня. Частина популяції мешкає в Каліфорнії, південній Арізоні, Вірджинії та Оклахомі. Люблять ці представники заселятися на островах. Їх можна виявити на Канарських, Азорських, Японських і Британських островах. Проте зустріти їх можна не так вже й часто. Тож те, що в Кривому Розі живе така красуня, робить комплімент місту.



Мої відео