Як тепер планують проводити боротьбу із колабораціоністами?

Як тепер планують проводити боротьбу із колабораціоністами?
21581 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора було зареєстровано, а сьогодні обговорено нові законопроєкти №5143 та 5144. Створенням цих проєктів опікувалась велика група політиків із партії “Слуга народу”. Серед них були: Галина Третьякова, Микита Потураєв, Федір Веніславський, Анастасія Радіна. Яка мета створення цих проєктів? За словами самих політиків, настав час накладати відповідальність на тих, хто займався колабораціоністською діяльністю. Також вони встановили відповідальність за колабораціонізм, як діяльність.

Вже довгий час в нас безкарно можна займатись колабораціонізмом. Проте це призводить до просто смішних ситуацій. Тож нардепи вирішили самостійно припинити це. Вони вже склали тексти цих законопроєктів та зареєстрували їх. Проте на сайті Верховної Ради України їх поки немає. Але вони розповіли про те, що пропонують за колабораціоністську діяльність, а саме за публічне заперечення агресії РФ проти України, підтримку дій РФ та незаконних формувань «ДНР» і «ЛНР», добровільну роботу в «органах влади» ОРДЛО і Криму, фінансову підтримку або співпрацю з ними, буде загрожувати кримінальна відповідальність.

Звісно, текст документів буде містити повну інформацію стосовно всіх нововведень, які пропонують депутати. Проте на їхню думку ми більше не можемо замовчувати, а тим паче покривати те, що відбувається в нас просто перед носом. Тепер за колабораціонізм злочинцям загрожуватиме від 10 років позбавлення волі до довічного покарання. Також їм буде заборонено обіймати державні посади строком до 15 років. Також їх залишать без всіх статків та змусять виплати штрафи. Розслідуванням справ, які стосуються колабораціонізму, буде займатись Служба Безпеки України. На думку політиків, ми маємо захистити себе та свій суверенітет!

Мої відео