Ювілей в провідного українського математика з Дніпра!

Ювілей в провідного українського математика з Дніпра!
8743 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні професорові, докторові фізико-математичних наук, завідувачеві кафедри Анатолієві Івановичу Косолапу всі зичать довгих років життя. Адже ювілей святкує не просто видатний вчений та викладач, а людина з великої літери, яка встигла зробити багато чого для покращення стану науки в рідному місті.

Анатолій Іванович завершив Дніпропетровський Національний університет ім. О. Гончара (тоді Дніпропетровський державний університет), навчався на механіко-математичному факультеті. У 1969 році отримав спеціалізацію “математик, викладач математики”. Зі своїм шляхом він визначився одразу, адже математика була сенсом його життя.

Багато років він є вагомою частиною Європейського наукового товариства з безперервної оптимізації – «EUROPT» і міжнародного наукового товариства – «Mathematical Optimization Society». На його рахунку не одна публікація та безліч наукових робіт. Він зміг самотужки створити власний пакет програм для моделювання та оптимізації систем, який багато хто знає під назвою Excel_SP. І це лише одна з його робіт. Адже він створив їх досить багато.

Тож у цей день дніпряни, університет, студенти та наша команда вітає цього чоловіка із Днем народження. Бажаємо йому нових відкриттів та можливостей для їхніх розробок. Затишку в оселі, професійних успіхів та довгих років життя. Всі переконані, що побачать ще не одну і не дві роботи цієї видатної людини!

Мої відео