Як в Дніпрі хочуть покращити якість доріг? Невже пластик стане однією зі складових?

Як в Дніпрі хочуть покращити якість доріг? Невже пластик стане однією зі складових?
8661 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні на сайті влади зареєстрували законопроєкт, в якому пропонується дороги в Дніпрі та регіоні будувати з використанням пластику. Автор проєкту, Олексій Задоєнко, переконаний в тому, що така ініціатива допоможе їм уникнути найгіршої проблеми сучасності. Адже, по-перше, дороги будуть набагато міцнішими. А, по друге, в місті зникне необхідність пошуку нових місць для поховання пластику. Така ініціатива може допомогти нам уникнути проблем із забрудненням зовнішнього середовища. На те, щоб переробити повністю пляшку, планета витрачає не одне сторіччя. Тож Олексій поставив собі питання: чому б не знайти вихід?

У своєму проєкті чоловік зазначив: “За індійською технологією, в разі заміни 10% бітуму пластиком в асфальтобетонній суміші, збільшується зносостійкість доріг. За голландською технологією, з пластику роблять панелі для доріг, в отворах яких проходять кабелі, трубопроводи. Обидва варіанти розв'язують проблеми ремонту доріг і утилізації пластику. Крім того, такий екологічний підхід залучає інвестиції.

Про це можна подумати, за словами Олексія, хоча б тому, що все екологічне зараз повертається в моду. Тож інвестори радо співпрацюють із тими, хто може запропонувати щось подібне. Автор просить винести на порядок денний питання про розподіл сміття населенням за різними фракціями. Зараз це звернення підтримало лише 26 осіб. Проте час ще є, а це означає, що скоро їх стане набагато більше. Для того, щоб цю петицію розглянули, необхідно зібрати понад 3 тисячі підписів. Публікація його ідеї відбулась ще 4 березня. Проте на кожен такий важливий крок влада дає 90 діб. Тож Олексій звертається до всіх та наголошує, що якщо ви вважаєте це розумним рішенням, то вам варто підписати цей документ.



Мої відео