США гостро стежить за діями РФ

США гостро стежить за діями РФ
53385 ПЕРЕГЛЯДІВ

Американські чиновники ще не впевнені, що Росія зробила певні кроки в Крим та вздовж кордону з Україною після тижневого нарощування військових сил, наполягаючи, що про це "ще рано говорити".
У понеділок Пентагон заявив, що, здається, частина російських військ відступила, хоча небезпека зберігається. "Ми спостерігали за деяким відходом від сил з України", - сказав прес-секретар Пентагону Джон Кірбі, додавши, що американські військові "будуть і надалі спостерігати за ситуацією уважніше".
"Занадто рано говорити і приймати про російські твердження, що те, що вони сказали, було вправою, вже закінчилося, і вони тягнуть усіх назад", - додав він.
Американські та західні чиновники неодноразово висловлювали занепокоєння тим, що, за їхніми словами, було найбільшим об'єднанням російських військ з тих пір, як Москва дала наказ вторгнутись і захопити Кримський півострів у 2014 році.
Європейські чиновники минулого тижня заявили, що в розпал останнього нарощування понад 100 000 російських військ розташувались на вражаючій відстані від української території.


На відміну від занепокоєння США та Заходу, російські чиновники постійно звинувачують Україну в тому, що вона спричиняє проблеми.
У понеділок російське міністерство закордонних справ заявило, що президент Росії Володимир Путін використав заклик до президента Франції Еммануеля Макрона, щоб висвітлити "провокаційні дії" Києва на сході України.


Минулого четверга міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що військові навчання із залученням військ вздовж кордону з Україною закінчились і що вони повернуться до своїх постійних баз до 1 травня.
Пізніше того ж дня офіційний представник НАТО заявив VOA, що альянс взяв до відома російське оголошення - "Будь-які кроки Росії були б важливими і вже назрілими".

Теги: США гостро стежить за діями РФ
Мої відео