Бельгійська економіка зростає

Бельгійська економіка зростає
53002 ПЕРЕГЛЯДІВ

За прогнозами, економіка Бельгії зросте на 4,9% у 2021 році, якщо нещодавно запроваджені заходи боротьби з коронавірусом залишаться тимчасовими, згідно з прогнозами Інституту економічних та соціальних досліджень (Ires, UCLouvain), опублікованих у середу.

Попри те, що економічна діяльність все ще значною мірою перервана через кризу здоров'я коронавірусу, початок кампанії вакцинації в країні та ознаки поліпшення міжнародної економіки позитивно позначились на економіці, виявили дослідження.


Згідно з прогнозами інституту, бельгійська економіка зросла зі швидкістю близько 1% у першому кварталі цього року, але, як очікується, істотно сповільниться у другому кварталі, оскільки на початку цього кварталу були введені жорсткіші заходи.
Однак дослідження показало, що, якщо ці заходи залишаться тимчасовими і якщо розгортання вакцинації прискориться в найближчі місяці, можна очікувати більш стійкого відновлення у влітку 2021 року, і Бельгія може досягти темпів зростання на 4,9% у порівнянні з початком 2021 рік.
Ірес заявив, що за цим сценарієм економічне відновлення може призвести до збільшення зайнятості приблизно на 33 000 одиниць у 2021 році, тоді як кількість шукачів роботи зросте на 7300 одиниць.


Минулого року відновлення бельгійської економіки було підтримано в третьому кварталі, але воно зупинилося протягом останніх місяців 2020 року, знову після наслідків заходів боротьби з коронавірусом, введених через відновлення пандемії. 

Теги: Бельгійська економіка зростає
Мої відео