Президент України Володимир Зеленський підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон
72244 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що дозволяє резервістам призиватись на військову службу без попередньої мобілізації, заявив у середу його офіс.
Цей крок відбувся на тлі величезного накопичення російських військових поблизу кордону з Україною та сплеску порушень режиму припинення вогню на сході України.
У вівторок глава закордонних справ ЄС Йозеп Боррелл заявив, що зараз біля кордону дислокується близько 100 000 російських військових, що зробило це найбільше накопичення в Росії.
Новий закон був прийнятий українським парламентом наприкінці березня. У відомстві Президента заявили, що це дозволить уряду "швидко поповнювати військові частини підрозділів оборони, що значно підвищить їх боєздатність під час стрімко зростаючої військової агресії".
За виняткових обставин громадяни України, які уклали контракти у військових резервах, також можуть бути призвані на військову службу за наказом Верховного головнокомандувача Збройними Силами.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у вівторок, що російське нарощування вздовж кордону «очікується», що приблизно за тиждень досягне об'єднаних військ понад 120 000 військових".
Він закликав Захід ввести суворіші санкції проти Москви, націлившись на цілі сектори російської економіки.
Глава закордонних справ ЄС: 100 000 російських військових на кордоні з Україною
Папа Франциск висловив "велике занепокоєння" через накопичення російських військових поблизу України
Москва та Київ вислатимуть дипломатів після того, як консул України в Санкт-Петербурзі заарештував ФСБ.
Ми повинні діяти швидко, щоб послабити напруженість на сході України, - каже Зеленський .
Росія відкинула занепокоєння України та Заходу щодо нарощування та наполягала на тому, що вона є частиною військових тренувань у відповідь на "загрозливі" дії США та НАТО.
У той же час Кремль застерігає українську владу від спроб застосовувати силу для відновлення контролю над повстанським сходом, заявляючи, що Росія може бути змушена втрутитися для захисту цивільного населення регіону.
Зеленський також заявив у своєму відеозверненні у вівторок, що Україна "ніколи не розпочне війну, але завжди буде стояти до кінця" - і запропонував російському президенту Володимиру Путіну пропозицію зустрітися на сході України, щоб зняти напругу.
У середу прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що не впевнений, що Путін встиг поглянути на адресу Зеленського.

Мої відео