Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 2 червня 2021 року

379116 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

З початку доби в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Попри це, Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців. Зокрема, Місія продовжує фіксувати переміщення та накопичення військової техніки окупантів, а також факти систематичного перешкоджання роботі патрулів та польотам БПЛА СММ, розміщення озброєння та військової техніки з порушенням ліній відведення з боку ОРДЛО.

Місією зафіксовано продовження порушення режиму тиші 31 травня, російськими окупантами вогонь відкривався по населеним пунктам ШИРОКИНЕ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ та БОГДАНІВКА.

Збройні формування ОРДО продовжують нехтувати вимогами щодо розміщення озброєння та військової техніки та порушують як лінії відведення, так і межі виділених місць зберігання зброї. Наявні порушення можуть свідчити про бойове злагодження механізованих підрозділів противника.

Продовжують мати місце факти заборони допуску представників СММ з боку російських найманців на тимчасово окупованій території. Зафіксовано недопуск в населених пунктах БЕССАРАБКА, НОВА МАР’ЇВКА.

Крім того, БПЛА СММ зазнавали впливу перешкод сигналу внаслідок глушіння під час виконання запланованих польотів уздовж усієї лінії розмежування на території непідконтрольні Уряду України у районах населених пунктів КРИНИЧНЕ, БОГДАНІВКА та ГОЛУБІВКА. Окупанти, використовуючи засоби РЕБ російського виробництва, перешкоджали польотам БПЛА Місії, ставлячи перешкоди під час прольоту в районі населених пунктів СТЕПАНІВКА, КОСТЯНТИНІВКА, КАМ’ЯНКА, КРАСНОГОРІВКА на підконтрольній Україні території.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цих порушень Українською стороною СЦКК направлено ноту СММ ОБСЄ.

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС розмінували майже 3 гектари території та передали на знищення 95 вибухонебезпечних предметів.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слава Україні!

Мої відео