Правова допомога поруч: флешмоб на вулицях Чернігова

Правова допомога поруч: флешмоб на вулицях Чернігова
12708 ПЕРЕГЛЯДІВ

У серпні Україна відзначає два важливих дня для нашої держави: 23 серпня – День Державного Прапора України та 24 серпня – День Незалежності України. Цього року України відзначає 30 років Незалежності, протягом десяти з яких система безоплатної правової допомоги допомагає громадянам відстоювати свої права.
До цих дат працівники Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області спільно з працівниками Чернігівського місцевого центру з надання БВПД та волонтерами безоплатної правової допомоги вирішили нагадати жителям Чернігова про їх право звернутись за правовою допомогою до центру з надання правової допомоги.
Українська система надання безоплатної правової допомоги – найбільша в Європі та один із найуспішніших соціальних проектів Міністерства юстиції України, Уряду та міжнародних партнерів.
Наразі в Україні діє понад 540 офісів доступу до безоплатної правової допомоги, а саме: 23 регіональні та 84 місцеві центри з надання БВПД, а також понад 420 бюро правової допомоги. Створено 5 правових клубів «Pravokator». Понад 6700 адвокатів, залучених до надання БВПД, близько 1500 штатних юристів системи БПД.

У зв’язку з запровадження ринку землі, прохожі активно підходили до юристів системи безоплатної правової допомоги для того, щоб отримати консультації з питань, пов’язаних з відчуженням земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Також, містян було поінформовано про роботу системи безоплатної правової системи та мережу центрів, яким представлено систему у Чернігівській області.
Було наголошено, що за отриманням детальної інформації про місце знаходження центрів та бюро можна звертатись за єдиним номер системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103, або ж відвідавши офіційний веб-сайт: https://www.legalaid.gov.ua/
До інформування громадян долучились і волонтери безоплатної правової допомоги Катерина Пархоменко та Олександр Слиш.

Мої відео