Відео-консультація щодо основних вимог до внесення змін та втрати чинності нормативно правового акта

201689 ПЕРЕГЛЯДІВ
До уваги суб’єктів нормотворення!
 
Підготували для вас відео-консультацію щодо основних вимог до внесення змін та втрати чинності нормативно правового акта.Розповідає головний спеціаліст відділу державноі реєстрації нормативно-правових актів #центральнаюстиція Ілля БАБИЧЕВ.
 
Відтак, до Вашої уваги основні вимоги на які необхідно звернути увагу при внесенні змін та визнанні актів такими що втратили чинність:
1. Зміни і доповнення, внесені до нормативно-правового акта, що зареєстрований а також рішення про втрату нормативно-правовим актом чинності, теж підлягають державній реєстрації.
2. Зміни вносяться до основного нормативно-правового акта, який підлягає державній реєстрації, а не до акта про внесення змін до нього;
3. Не підлягають визнанню такими, що втратили чинність, лише структурні одиниці нормативно-правового акта, затвердженого розпорядчим документом, та додатків до нього.
4. Зміни у додаток до розпорядчого документа оформлюються під грифом затвердження як додаток до розпорядчого документа, за винятком змін до нормативно-правового акта, які мають незначний обсяг (як правило, до двох сторінок);
5. У разі внесення змін до нормативно-правового акта, який підлягає державній реєстрації, шляхом викладення в новій редакції у грифі затвердження робиться посилання на дату і реєстраційний індекс розпорядчого документа, яким було затверджено основний акт, та зазначаються дата і реєстраційний індекс розпорядчого документа, яким затверджується нова редакція нормативно-правового акта.
Мої відео