Оперативна інформація станом на 10.00 23.08.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 23.08.2023 щодо російського вторгнення
228142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот сорок шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. 

В напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

У ніч на 23 серпня 2023 року російські окупанти здійснили терористичну атаку безпілотників по території України. Пуски ударних БпЛА «Shahed-136/131» здійснені з південно-східного напрямку. Усього було випущено до 20 ударних дронів з району Приморсько-Ахтарськ, рф та Чауда у Криму.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 11 ворожих безпілотників, дев’ять у Одеській та два – в межах Запорізької області.

Протягом минулої доби ворог завдав 4 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

У місті Токмак тимчасово окупованої частини Запорізької області російська окупаційна так звана «влада» намагається виявити житло в якому ніхто не проживає, щоб його захопити. Працівникам газової служби у Токмаку окупанти поставили завдання під виглядом перевірки та підготовки до опалювального сезону обходити квартири і складати списки будинків та квартир в яких немає власників. А підготовка до опалювального сезону не здійснюється.

До окупованого Скадовська на Херсонщині очікується прибуття гуманітарного конвою з рф для незабезпечених громадян. Але ймовірно, що просто під прикриттям гуманітарного вантажу окупанти проводять доставка ракетних та артилерійських боєприпасів. У середовищі російських окупантів та колаборантів у Скадовську  активно обговорюють підготовка «привітань» для підконтрольних Україні територій Херсонської області.

У Князе-Григорівці тимчасово окупованої Херсонської області карателі з російського фсб проводять рейди з пошуку та виявлення проукраїнський громадян та сил українського опору. фсбешники виставляють блокпости, перевіряють мобільні телефони на наявність у цивільних громадян сім-карток українських операторів стільникового зв’язку. Також під час перевірки, що триває вже п’яту добу в Князе-Григорівці у місцевого населення окупанти просто викрали близько 20 автомобілів. Будинки з яких українські громадяни виїхали на підконтрольну територію України окупанти грабують і відбирають на користь рф. фсбшникам активно допомагають місцеві колаборанти.  

Під час ведення бойових дій в районі Кліщіївки російські окупанти зазнали значних втрат. Через неспроможність організувати якісну медичну допомогу окупанти організували цілодобовий прийом поранених із цього напрямку в колишній залізничній лікарні міста Луганськ.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 11 ударів по районам зосередження особового складу противника та 2 - по зенітно-ракетним комплексам.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 3 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, 1 пункт управління, 1 артилерійський засіб на вогневій позиції та 1 важку вогнеметну систему ТОС-1А противника.

Загалом, минулої доби, українські воїни ліквідували 480 російських окупантів, знищили 11 танків, 12 бойових броньованих машин, 23 артилерійські системи, 1 РСЗВ, 12 БпЛА оперативно-тактичного рівня,   23 автомобіля та 3 одиниці спеціальної техніки.

Вірте у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

Автор: press-zsu
Мої відео